Goran Bregovic va concerta în weekend la un festival din România

Artistul sârb Goran Bregovic va fi prezent în România în weekend pentru a participa la Festivalul borșului lipovenesc din Jurilovca, informează telegraph.md

Festivalul, programat să aibă loc pe 2 și 3 septembrie în localitatea Jurilovca din Delta Dunării, va aduna peste 100 000 de oameni.

”Pe 2 şi 3 septembrie, la Jurilovca, se va desfăşura deja consacratul Festival al borşului lipovenesc. În acest an, pe lângă cele 50 000 de porţii de borş de peşte oferite de Primărie, autorităţile locale plusează cu un invitat internaţional de renume, Goran Bregovic. La eveniment sunt aşteptaţi peste 100 000 de oameni”, scrie presa română.

Amintim că prezența lui Bregovic în Republica Moldova i-a fost interzisă duminică, unde ar fi trebuit să participe la festivalul Gustar.

Artistul a fost acuzat pentru afirmațiile sale publice de susținere a invaziei ruse în Ucraina și a anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014.

Această situație a stârnit reacții din partea autorităților sârbe, Ministerul de Externe al Serbiei cerând explicații de la Chișinău. Ministrul de externe sârb, Ivica Dacic, a subliniat că această situație nu reflectă relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două state.

Total
0
Shares
Total
0
Share