Grădina Publică “Ștefan cel Mare” din Chișinău se va transforma într-o bibliotecă în aer liber! Când va avea loc evenimentul?

stefan cel mare parc, biblioteci chisinau, cultura chisinau
 

Grădina Publică Ștefan Cel Mare și Sfînt se va transforma pentru cîteva ore într-o bibliotecă modernă, în care toți doritorii vor putea să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară.

Evenimentul va avea loc pe 23 septembrie. În intervalul orelor 11.00-13.00, vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea să participe la activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri și ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive, prin care vor descoperi o altfel de bibliotecă – modernă, atractivă și interactivă, care îi poate ajuta să:  – exceleze prin tehnologii (Aleea Biblioteca Tehnologiilor); – READescopere plăcerea lecturii (Aleea Biblioteca Lecturii); – învețe practicînd (Aleea Biblioteca Studiului); – creeze și exploreze (Aleea Biblioteca Jocului și a Creației); – exerseze un mod sănătos de viață (Aleea Biblioteca Sportului și a Sănătății); – se distreze în ritm de muzică și dans (Aleea Biblioteca Muzicii și Dansului), scrie noi.md.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Primăriei Municipiului Chișinău.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Campaniei naționale de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E Biblioteca MEA”, care vine să accentueze schimbările și inovațiile produse în ultimii ani în bibliotecile publice din țară și să promoveze noua Lege cu privire biblioteci. Intrarea este gratuită.

Total
0
Shares
Total
0
Share