Social

(grafic) Mai multe operaţii pe cord, acoperite de CNAM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul intervenţiilor chirurgicale pe cord, acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), este în creştere.

Astfel, în 2017, instituţiile medico-sanitare contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au efectuat peste 5600 de operaţii pe cord, cu aproape 2000 mai mult faţă de anul precedent.

Din numărul total, peste 4400 sunt operaţii minim-invazive la adulţi în cazul infarctului miocardic, 30 – operaţii minim-invazive la copii, efectuate în premieră în Republica Moldova, iar în jur de 1200 – alte intervenţii cardiochirurgicale.

Pentru toate intervenţiile sus-menționate, din fondurile AOAM au fost alocate peste 142 de milioane de lei, cu aproape 29 de milioane mai mult comparativ cu 2016.

Mai multe operaţii pe cord, acoperite de CNAMTotodată, în anul 2017, CNAM a finanţat 112 cazuri în cadrul unui nou program „Studiu electrofiziologic şi ablaţii”, prin intermediul căruia a fost aplicată o metodă inovativă în diagnosticarea şi tratarea dereglărilor de ritm cardiac.

Pentru prestarea intervenţiilor chirurgicale pe cord au fost încheiate contracte cu şase instituţii medicale.

loading...

Comments are closed.