Social

Greşeli frecvente care te împiedică să slăbeşti

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mergi frecvent la sală, ai un regim alimentar corect și totuși nu vezi acul de la cântar cum scade? Atunci sigur faci cel puțin una dintre greșelile de mai jos.

Din păcate, imediat cum ai facut o schimbare atât în stilul alimentar cât și în ceea ce privește mișcarea, organismul reacționează întotdeauna pozitiv și astfel vei putea observa și primele rezultate, dar după un scurt timp organismul începe să se obișnuiască cu nnoile reguli. În felul acesta metabolismul începe să fie mai lent și astfel ajunge să ardă mai puține calorii, informează click.ro.

Pentru a scăpa de surplusul de kilograme organismul tău are nevoie de un metabolism rapid, iar pentru asta trebuie să eviți greșelile expuse mai jos:

Nu combini antrenamentele

Primul pas pentru a activa metabolismul pe lângă alimentație este antrenamentul cardio. Sănătos și eficient doar dacă îl alternezi și cu altfel de antrenament, astfel încât să ai parte de slăbire, tonifiere dar și de relaxare. Motiv în plus să treci și pe la clasele de pilates, yoga, fitness sau chiar înot, de ce nu.

Tonifierea este necesară pentru a nu scăderea ăn masă musculară și astfel organismul să ardă din rezervele sale de grăsime.

Ține cont de faptul că stresul și lipsa somnului sunt cei mai mari inamici astfel că relaxare este obligatorie dacă vrei rezultate frumoase, sănătoase și durabile.

Te gândești mereu la mâncare și te înfometezi

Primele zile, poate chiar și prima săptămână după ce ți-ai schimbat regimul alimentar este posibil să te confrunți cu senzația de foame, mai ales că organismul tău era obișnuit să mănânce haotic.

Nu ceda jocului psihologic și ocupă-ți mintea cu altceva util și sănătos.

Gândește-te la scopul datorită căruia ai făcut această schimbare.

Consumi prea multe mese lichide?

O altă greșeală care te va împiedica să scapi de surplusul de kilograme este consumul exagerat de smoothie-uri mai ales dimineața și preferința pentru mâncărurile lichide.

Dacă mai înlocuiești și cina cu iaurt sau o supă, să nu te mire că nu reușești să slăbești. În acest fel metabolismul se obișnuiește să fie leneș deoarece primește totul dea gata și nu mai depune nici un efort.

Ai exclus de tot grăsimile din alimentația ta

Evită pe cât posibil produsele slabe caloric, degresate pentru că organismul tău are nevoie de grăsimi bune, acizi grași de tipul celor Omega-3 pentru a funcționa corespunzător.

Încearcă să ai o ordine în ceea ce privește ora la care trebuie să mănânci și să diversifici meniul astfel încât să îi oferi toate categoriile de nutrimenți.

loading...

Comments are closed.