Greva foamei împotriva lui Dodon! Ce pedeapsă cer unioniștii Procuraturii Generale la adresa șefului statului?

jos dodon, pdm plahotniuc

Procuratura Generală va examina demersul privind tragerea la răspundere penală a preşedintelui ţării expediat de “grupul pentru demiterea lui Dodon” din care fac parte mai mulţi unionişti. Anunţul a fost făcut de preşedintele organizaţiei Vasile Costiuc în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, Igor Dodon prezintă pericol pentru țară, în condițiile în care a preluat controlul asupra mai multor instituții ale statului. Dacă Procuratura nu va porni o cauză penală pe numele şefului statului, atunci membrii grupului anunţă că vor continua greva foamei. Doar că, de această dată, îşi vor muta corturile în faţa Ambasadei SUA la Chişinău, transmite Publika.md

Aducem la cunoştinţa dumneavoastră faptul că în ultimele zile am primit de la Procuratura Generală a Republicii Moldova o scrisoare cu nota de informare prin care ni s-a comunicat că au primit plângerea noastră pentru delimitarea şi demiterea oligarhului trădător Igor Dodon. Care se vinde lunar Federației Ruse cu sume cuprinse între 700 şi un milion de dolari“, a menţionat Vasile Costiuc, preşedintele partidului “Democraţia Acasă”.

Membrii grupului îşi doresc ca preşedintele Igor Dodon să fie demis până la alegerile locale din 20 octombrie.

“Sperăm că, într-o perioadă rezonabilă, Procuratura va da curs apelului nostru şi va înainta plenului Parlamentului Republicii Moldova solicitarea pentru începerea urmării penale pe numele lui Igor Dodon, ocupant al funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova”, a precizat Costiuc.

În acelaşi timp, reprezentanţii “grupului pentru demiterea lui Dodon” sunt sceptici că Procuratura Generală va avansa în examinarea solicitării lor după numirea unui şef nou.

“Dacă este interimar pus de Dodon asta e slabă nădejde”, a declarat Vasile Sinegur.

Procuratura Generală a precizat că a remis cererea de examinare a demersului unioniştilor către Procuratura Anticorupţie. Am încercat să luăm legătura telefonic cu șeful interimar al instituţiei, Eduard Varzar, dar nu l-am găsit pentru a afla în ce etapă este examinarea plângerii depuse de participanţii la greva foamei. Nici şeful statului Igor Dodon nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

La începutul lunii iulie, mai mulţi oameni care au intrat în greva foamei, au instalat câteva corturi în faţa Parlamentului şi le-au cerut deputaţilor să-l suspende pe Igor Dodon din funcţia de șef al statului. Ei solicită Procuraturii Generale să ceară emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia. Oamenii îl acuză pe preşedintele ţării de trădare de Patrie și de spionaj în favoarea Rusiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share