Grevă masivă în Germania: Mii de zboruri și trenuri anulate din nou

Mii de zboruri și trenuri vor fi din nou anulate în Germania, după ce două sindicate au cerut noi greve din cauza salariilor și a condițiilor de muncă. Negocierile continuă pentru personalul de la sol al companiei aeriene germane Lufthansa și pentru mecanicii de locomotivă ai operatorului feroviar german Deutsche Bahn. Sindicatul german al mecanicilor de tren GDL și Verdi au convocat grevele pentru joi și vineri, scrie Agro TV

ACHIM STAUSS, purtător de cuvânt al Deutsche Bahn: „Din această dimineață, mai multe trenuri de marfă așteaptă la DB Cargo. Mulți clienți de transport feroviar de marfă își așteaptă livrările și așteaptă materii prime. Milioane de pasageri care călătoresc cu serviciile de transport de călători ale Deutsche Bahn sunt, de asemenea, afectați de greva, acum a cincea grevă organizată de GDL, care a început în această dimineață și urmează să dureze până vineri la ora 13:00. Această grevă ne afectează pe toți.”

Greva de joi a început la ora 2.00 pentru serviciile de trenuri regionale și pe distanțe lungi și va afecta milioane de călători. Greva urmează să dureze până vineri la ora 13.00. În transportul de marfă, greva a început miercuri la ora 18.00 și este programată să dureze până vineri la ora 5.00.

ACHIM STAUSS, purtător de cuvânt al Deutsche Bahn: „Eram pregătiți să ducem negocierile la bun sfârșit pe baza acestei propuneri de înțelegere. GDL s-a ridicat în picioare. Acesta insistă asupra cererii sale maxime de 35 de ore. Dar nu se poate rezolva o astfel de dispută salarială dacă o parte continuă să facă noi concesii, iar cealaltă parte nu cedează niciun centimetru din poziția sa maximă. Acum ne concentrăm să ducem pasagerii și mărfurile la destinație în timpul grevei.”

Aproximativ 200.000 de pasageri aerieni vor fi afectați de greva de două zile, potrivit unei prime estimări a grupului Lufthansa, ceea ce înseamnă că aproximativ 1.000 de zboruri pe zi vor fi anulate, la fel ca în timpul grevelor anterioare.

WALTER ROEHRER, locuitor din München: „Este destul. Este o mare pacoste și nu prea înțeleg dacă revendicările, dintre care unele sunt cu siguranță justificate, trebuie să fie impuse cu mijloace atât de dure.”

GIADA GOTTARDI, rezidentă italiană: „Trebuie să mă întorc în Italia acum și sper ca singurul tren care există să mă poată duce înapoi. Dar este întotdeauna un dezastru pentru că în Berlin sunt întotdeauna aceste greve în această perioadă.”

Pe lângă creșterile salariale, GDL a cerut reducerea programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână, fără reducerea salariilor, lucru pe care Deutsche Bahn l-a refuzat.

Sindicatul Verdi solicită o majorare salarială de 12,5%, sau cel puțin 500 de euro în plus pe lună, în cadrul negocierilor pentru aproape 25.000 de lucrători la sol ai Lufthansa, inclusiv pentru personalul de check-in, de manipulare a aeronavelor, de întreținere și de transport de marfă. Negocierile contractuale coincidente au dus la mai multe greve recente în sectoarele feroviar, aerian și al transportului local din Germania.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share