Grigore Caramalac, interlopul numărul 1 din Republica Moldova, CONFIRMĂ legăturile cu Tranga, șeful Andy’s Pizza

grigore caramalac, arestul andrei tranga, proprietar andys pizza, proprietar la placinte, caramala si usatii, petru lucinschi, hoti in lege moldova, caramalac si usatii, asasinat plahotniuc

Unul din cei mai cunoscuți bandiți originari din Republica Moldova, Grigore Caramalac, cunoscut sub pseudonimul “Bulgarul” a venit cu o reacție cu privire la arestul omului de afaceri Andrei Tranga. Reacția acestuia a fost publicată pe newsmaker.md, site suspectat că ar fi finanțat de către raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon.

La data de 26 aprilie, omul de afaceri Andrei Tranga, fondatorul rețelei de restaurante Andy’s Pizza și La Plăcinte, a fost reținut, fiind suspectat de șantaj și participarea la un atac raider. Alături de Grigore Caramalac, alias Bulgaru, un cetățean al Italiei și unul rus au încercat să îl deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010. PCCOCS a confirmat pe 26 aprilie că în dosarul respectiv au fost reţinute în total cinci persoane, printre care Andrei Tranga.

“Bulgarul” în reacția sa pentru newsmaker a spus că se cunoaște cu Andrei Tranga, încă de când acesta și-a început afacerea. Mai mult de atât, se pare că aceștia colaborau, în restaurantele lui Tranga erau hrăniți gratuit sportivi. De menționat este faptul că Grigore Caramalac a devenit cunoscut prin crearea unei grupări criminale, compusă din sportivi.

Menționăm că nu este primul caz când Andrei Tranga și rețeaua sa de restaurante se află în atenția autorităților. În anul 2010, au fost sechestrate 26 de saci cu bani, care au fost tăinuiți de fisc. Potrivit ofițerilor anticorupție, chelnerii le dădeaua clienților nota însoțită cu bon fiscal doar ziua. Ofițerii mai spun că atunci când au început să facă verificări, angajații rețelor au șters în mod intenționat baza de date din sistemul contabil. Centrul Anticorupție mai spune că pe lângă salariile oficiale, angajații celor două rețele ar mai fi primit bani în plic.

Grigore Caramalac este unul din cei mai importanți și cunoscuți exponenți ai lumii criminale din Republica Moldova. Pe lângă activitățile sale în lumea interlopă, “Bulgarul” a avut și unele ieșiri în domeniul politic. Unul din acestea fiind susținerea financiară a candidatului la funcția de președinte în anul 1996, Petru Lucinschi, care urma să și obțină mandatul de președinte. În momentul de față, din mediul politic moldovenesc, Caramalac are o relație apropiată cu liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Cel puțin așa ar părea datorită pozelor pe care le-a postat la un moment dat, fostul primar din municipiul Bălți. Apropiați ai acestuia au fost condamnați pentru tentativă de omor a liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share