Grigore Petrenco către majoritatea Parlamentară: Ne credeți de idioți? Când publicați întregul raport Kroll-2?

grigore petrenco, partidul casa noastra moldova, petrenco in cautare, procuratura chisinau, magistrati chisinau, deputati comunisti, pavel grigorciuc

Fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, care a cochetat de mai multe ori cu Platforma DA, organizând chiar și proteste în aceeași zi, a venit pe pagina sa de Facebook cu un mesaj critic către noua guvernare. Postarea a venit după publicarea raportului Kroll-2, Petrenco spune că oamenii sunt văzuți drept idioți, spunând că s-au scos pasaje întregi din raport.

Fostul deputat comunist spune că imediat după ce a luat cunoștință cu raportul Kroll-2, poate spune că în primul rând, acesta nu a fost publicat complet. În viziunea acestuia, lipsesc minim 10 pagini din raport. Un alt fapt divers, care l-a pus pe gânduri pe Petrenco este hașurarea tuturor firmelor off-shore, inclusiv a celor din primul raport.

În al treilea rând, Grigore Petrenco a observat că lipsesc listele companiilor din diferite jurisdicții, care în cele din urmă au defenit beneficiarii banilor, nemaivorbind de persoanele care au beneficiat de bani. Având în vedere toate cele expuse, fostul deputat vine cu câteva întrebări către toată comisia parlamentară și Alexandr Slusari în special:

  • Cine a luat decizia să nu publice raportul Kroll-2 în întregime? De ce?
  • Cine a cenzurat informațiile din raport, mai precis, cine a hașurat cu galben ceea ce a fost ascuns de societate?
  • Este o legătură între nepublicarea versiunii complete și nepublicarea listei beneficiarilor furtului miliardului?
  • Când va fi publicat raportul Kroll-2 în întregime?

Amintim că ieri, a fost publicat raportul Kroll-2. Majoritatea informației a fost reiterată din primul raport. Printre beneficiari se numără firmele deputatului Ilan Șor, dar și cumătrul lui Igor Dodon, Viorel Melnic, la fel, este vizat și notarul Olga Bondarciuc, apropiată a raiderului numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon.

Total
0
Shares
Total
0
Share