Igor Grosu condamnă protestele organizate de Șor și îndeamnă cetățenii să nu se lase manipulați

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a luat poziție fermă față de protestele organizate de controversatul om de afaceri Ilan Șor și i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de aceștia în schimbul sumei de 200 de lei.

Igor Grosu a avertizat populația ”să nu-și vândă sufletul pentru o sumă de bani atât de mică”, subliniind că cei implicați în aceste proteste parazitează pe problemele și suferința oamenilor din Republica Moldova. Grosu a subliniat că acești indivizi nu au nicio legătură cu țara și își păstrează banii furați în afara țării, precum și familiile lor. De asemenea, el a subliniat că acești indivizi au fugit din țară, absența lor fiind o dovadă a lipsei de corectitudine și curaj politic.

Liderul PAS a evidențiat faptul că susținătorii lui Ilan Șor promovează războiul din Ucraina și idolatrizează liderul rus Vladimir Putin, sugerând că acesta nu este modelul de țară pe care Republica Moldova îl dorește. Grosu a subliniat importanța trăirii într-un spațiu civilizațional european, în care drepturile omului sunt respectate, iar oamenii au libertatea de mișcare și dreptul la exprimarea opiniilor. El a afirmat că aceasta este lumea în care dorim ca copiii noștri să crească și să se dezvolte.

„Oameni buni, nu vă vindeți sufletul pentru 200 de lei, pentru că aceștia parazitează pe nenorocirea noastră, pe problemele noastre, ei nu au nimic în comun cu Republica Moldova, ei își țin banii furați în afară, ei își țin familiile în afară, ei au fugit din țară. Dacă erau corecți și curajoși, rămâneau aici, intrau în confruntare politică cu noi. Ați văzut, ei susțin războiul din Ucraina, ei îl idolatrizează pe Putin. Acesta-i modelul de țară pe care noi îl vrem, unde copiii să ajungă să fie arestați, oamenii să primească 25 de ani condamnare pentru simplul motiv că și-au expus public opinia?

Noi vrem să trăim într-un spațiu civilizațional european, unde drepturile omului sunt respectate, unde ai dreptul de a te deplasa, unde este respectat dreptul la opinie, acesta-i spațiul în care noi vrem copiii noștri să crească”, a declarat Grosu.

Total
0
Shares
Total
0
Share