Grupul Wagner anunţă închiderea principalei sale baze din Rusia

Grupul de mercenari Wagner a anunţat luni închiderea bazei sale principale din Rusia, situată în oraşul Molkino din regiunea Krasnodar (sud), scrie Agerpres.ro

„Înlăturăm steagurile Rusiei şi ale companiei militare private Wagner de la baza noastră din Molkino. Baza încetează să mai existe. Wagner pleacă spre alte poziţii”, anunţă un wagnerit într-o înregistrare video difuzată pe canalul Telegram Razgruzka Wagnera, apropiat companiei paramilitare.

Un alt mercenar care apare în înregistrare a declarat că, după coborârea steagurilor, baza din Molkino „va înceta oficial să mai existe începând din 30 iulie”.

În paralel, proiectul de investigaţii belarus Gaiun, care este dedicat monitorizării activităţii militare pe teritoriul Republicii Belarus, a informat luni cu privire la sosirea unei noi coloane Wagner, formată din peste 100 de maşini, camioane şi autobuze, la noua bază a mercenarilor din apropierea oraşului belarus Osipovici, la 230 de kilometri distanţă de graniţa cu Ucraina.

Aceasta este a treia coloană Wagner care soseşte în Belarus în ultimele zile şi, potrivit Gaiun, „totul arată că nu este ultima”.

Belarus a confirmat săptămâna trecută că unii dintre instructorii Wagner se aflau deja în ţară în temeiul acordului încheiat după eşecul revoltei militare a mercenarilor conduşi de Evgheni Prigojin împotriva conducerii militare ruse din 24 iunie.

Ministerul Apărării din Belarus a anunţat totodată că wagneriţii au început să antreneze trupele locale.

„Anunţăm că departamentul militar şi conducerea companiei (Wagner) au conceput o foaie de parcurs pe termen scurt pentru pregătirea şi schimbul de experienţă între diferite unităţi militare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Minsk.

Luni, Belarusul a ratificat un acord semnat cu Rusia privind crearea şi funcţionarea centrelor comune de instruire pentru personalul său militar.

În acelaşi timp, până acum nu au fost dezvăluite informaţii specifice despre viitorul grupării Wagner în Belarus şi nici numărul aproximativ de membri ai forţei paramilitare care se vor muta în această ţară.

Total
0
Shares
Total
0
Share