Guțul, despre lipsa Maiei Sandu și a lui Dorin Recean de la inaugurarea noului Guvernator al UTAG: „O insultă la adresa găgăuzilor”

Eugenia Guțul

Autoritățile de la Chișinău au ignorat evenimentul dedicat învestirii bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a calificat gestul drept o insultă. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, precum și deputații PAS nu sunt prezenți la ceremonia de învestire a noului bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Guțul a scris pe pagina sa de Facebook că a aflat din presă despre faptul că primele persoane din stat nu vor veni la eveniment.

De asemenea, ea a calificat gestul autorităților de la Chișinău drept o insultă la adresa găgăuzilor.

„Ei bine, prieteni, astăzi noi, găgăuzii, mai primim o veste de la actuala guvernare. În ciuda invitației noastre, accept decizia lor, Dumnezeu îi va judeca. Dar, în opinia mea acest gest este neprofesionist. Este lipsă maximă de respect pentru alegerea pe care au făcut-o oamenii din Autonomie și o insultă directă la adresa tuturor locuitorilor regiunii noastre”, a scris Guțul în postare.

În același timp, bașcanul ales al Găgăuziei a menționat că îi face plăcere să își imagineze ce loc minunat va deveni Găgăuzia, în scurt timp.

„Ne așteaptă noi proiecte care vor fi implementate în curând și schimbări pozitive. Acesta este principalul lucru pentru mine! Îi aștept cu nerăbdare pe toți cei care doresc să ne susțină,” a mai adăugat Evghenia Guțul.

Ceremonia de inaugurare are loc în piața din centrul orașului Comrat. După depunerea jurământului, în prezența locuitorilor și oaspeților din Comrat, Evghenia Guțul va deveni oficial guvernatorul UTA Găgăuzia.

Pe oaspeți în așteaptă un concert susținut de popularul interpret turc Mustafa Sandal și de alți artiști, iar evenimentul va culmina cu un show de focuri de artificii.

Total
0
Shares
Total
0
Share