Guvernarea blocului ACUM se bucură de rezultatele guvernării PDM în relația cu UE: Iată ce spune Nicu Popescu

Guvernarea blocului ACUM se bucură de rezultatele guvernării PDM, partidul democrat din moldova, blocul ACUM-PSRM, maia sandu pavel filip igor dodon, plahotniuc pdm, integrare europeana, rusia moldova dodon putin, 

Pentru anii 2013-2018, Republica Moldova este cel mai mare beneficiar al Acordului de Asociere, implicit a Acordului de Liber Schimb, dintre cele 3 țări semnatare din Parteneriatul Estic. Ministru de Externe, Nicu Popescu, a scris pe facebook că acest lucru îl bucură foarte mult. Or asta înseamnă că Guvernul Sandu apreciază pozitiv reformele pro-europene realizate de Guvernul Filip în anii precedenți.

Astfel, în perioada indicată, ????????? ??????? a obținut asistență financiară +??%, ??????? +??%, iar ??????? +?%, din partea Uniunii Europene. “Datorită acestui document strategic (Acordul de Asociere) am putut compensa pierderile în comerțul cu alte state și am creat locuri de muncă. Dacă în toată această perioadă țara nu era coruptă beneficiam și mai mult. Și vom beneficia mai mult pe viitor construind Europa la noi acasă”, a spus Popescu. 

Amintim că Guvernul Filip a preluat puterea la începutul lui 2016 pe fundalul unei crize politice grave, și totodată a unei crize economice de proporții generată de furtul miliardului, iar dezamăgirea în rândurile societății atingea cote maxime. În pofida acestei conjuncturi complicate, PDM a reușit să stabilizeze situația în stat într-o perioadă relativ scurtă de timp: a reluat cooperarea cu UE și FMI, a redus numărul de ministere, a crescut salariile la bugetari, a făcut reforma pensiilor și a început construcția a mii de km de drumuri îm toată țara.

Total
0
Shares
Total
0
Share