Guvernul a aprobat alocarea mijloacelor financiare suplimentare pentru drumul de acces Leova-Bumbăta

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, alocarea din Fondul de rezervă al Guvernului a mijloacelor financiare în sumă de 291 mii lei către Consiliul raional al orașului Leova, pentru acoperirea cheltuielilor privind lucrările de demontare și remontare a serelor agricole amplasate în ampriza drumului de acces construit către punctul de trecere al frontierei de stat Leova – Bumbăta.

Infrastructura drumului de acces, amplasat în proximitatea or. Leova, traversează o porțiune de teren pe care sunt amplasate 4 sere agricole private. Urmare a negocierilor purtate de către Consiliul local al orașului Leova cu proprietarii acestor sere, s-a convenit ca acestea să fie reamplasate la periferia opusă a terenului pentru a permite construcția drumului de acces.

Lucrările de construcție a drumului și a infrastructurii punctului de frontieră Leova-Bumbăta către podul de pontoane peste râul Prut au fost efectuate pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la punctele de trecere a frontierei de stat cu România.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share