Guvernul a aprobat noi reguli pentru păstrarea, transportarea și comercializarea peștelui

Cabinetul de miniștri a aprobat la 21 august cerințele care stabilesc regulile de ambalare, etichetare, păstrare și transportare pentru pește și produsele din pește, provenite atât din producția autohtonă, cât şi din import.

Potrivit notei informative la proiectul hotărârii, obiectivul acestuia este de a stabili unele definiții, denumiri comerciale și cerințe comune aplicate pentru pește și produsele din pește destinate consumului și de a alinia prevederile naționale cu legislația comunitară europeană.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat la ședința Executivului că cerințele au ca prerogativă protejarea cetățenilor împotriva riscurilor pentru sănătate.

Totodată, potrivit ministrului, vor fi aduse beneficii operatorilor din industria de prelucrare a peștelui prin diversificarea asortimentului și accesarea pieței comunitare.

„Implementarea proiectului va spori credibilitatea consumatorilor pentru calitatea produselor plasate pe raft. Actul este un suport pentru autoritățile statului, în vederea respectării cerințelor impuse producătorilor, procesatorilor și comercianților”, a subliniat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.

Necesitatea elaborării Cerințelor de calitate pentru pește și produsele din pește a fost condiționată de lipsa unui cadru de reglementare pertinent, care să stabilească cerințe exhaustive de calitate pentru asemenea produse.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share