Economie

Guvernul a aprobat un nou mecanism de dezvoltare a parcurilor IT și stimulare a inovației digitale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de ieri, 8 iulie, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.77/2016 cu privire la parcurile IT. Documentul a fost elaborat în vederea consolidării mecanismului de dezvoltare a parcurilor IT și stimulare a inovației digitale în diverse sectoare ale economiei naționale.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, proiectul prevede crearea unui Fond specializat de finanțare a inovației digitale și startup-urilor tehnologice, prin care Guvernul își propune să atragă resursele necesare pentru suportul antreprenoriatului inovativ.

„Există un potențial uman nevalorificat, dar și deschiderea partenerilor de dezvoltare și a sectorului asociativ pentru a susține idei de afaceri inovaționale IT și startup-uri tehnologice, iar inițiativa prezentată astăzi, vine să asigure suportul și participarea Guvernului în acest proces”, a subliniat ministrul.

Totodată, reieșind din evoluțiile salariului mediu lunar prognozat pe economie și a bazei impozabile, s-a propus ajustarea cotei venitului lunar asigurat al salariaților rezidenților parcurilor IT de la 60 la 68%.

Citește și: A fost prezentat raportul de evaluare a activității „Moldova IT Park”

loading...

Comments are closed.