Economic

Guvernul a reluat activitatea Consiliului consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și-a reluat activitatea pe platforma Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Președinția Consiliului este deținută de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul primei ședințe au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai mediului de afaceri și ai partenerilor de dezvoltare. Membrii Consiliului au ales-o în calitate de vice-președintă pe Liliana Busuioc, directoare executivă a Asociației Patronale Alianţa Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Moldova.

Participanții au discutat conceptul Programului Național pentru Promovarea Antreprenoriatului și Creșterea Competitivității pentru anii 2022-2026 și au setat prioritățile Consiliului Consultativ al IMM-urilor pentru perioada imediat următoare. În acest scop, a fost lansat un grup de lucru responsabil de elaborarea Programului.

”Dialogul cu întreprinderile mici și mijlocii este un obiectiv fundamental al Ministerului Economiei. Vrem ca acest Consiliu să devină o platformă funcțională care să ofere suport și consultanță optimă IMM-lor, pentru ca vocea acestora să fie auzită”, a precizat ministrul economiei, Sergiu Gaibu.

Misiunea Consiliului constă în analiza competitivității dezvoltării sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltarea competenţelor şi spiritului antreprenorial, precum şi înaintarea recomandărilor de îmbunătăţire a mediului de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Consiliul constituie o platformă pentru dezbaterea situaţiei sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi politicilor de susţinere a acestuia. Membrii Consiliului sunt reprezentanţi ai sectorului public, privat și ai sectorului asociativ.

loading...

Comments are closed.