Guvernul aprobat regulamentul privind exploatarea adăposturilor de protecție civilă: Trebuie să aibă apă, telefon și stație radio de emisie

Cabinetul de miniștri a aprobat regulamentul privind exploatarea adăposturilor de protecție civilă. Astfel, a fost stipulată lista dotărilor necesare, dar și a autorităților responsabile de gestionarea edificiilor.

„În cazul apariției pericolului situațiilor excepționale, gestionarii adăposturilor de protecție civilă, au obligația să organizeze măsuri de pregătire a acestora pentru adăpostirea persoanelor în termenul stabilit în fișa tehnică a adăpostului, iar în lipsa acesteia, în cel mult 12 ore, după emiterea Deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de nivel corespunzător”, se arată în proiectul votat.

Inventarul din încăperi va fi verificat periodic, iar spațiile aerisite trimestrial. De asemenea, reglementările mai prevăd și marcarea adăposturilor, conform standardelor internaționale.

Acestea vor trebui să aibă paturi supraetajate, masă, scaune, pungi pentru gunoi, apă potabilă, trusă de prim ajutor medical, dar și mai multe ustensile de construcție, precum lopeți, târnăcop, rangă de fier etc. Vor fi obligatorii și stațiile de emisie radio și recepție mobilă, măștile de gaz, telefonul staționar și stingătorul de incendiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share