Politic

Guvernul are un nou secretar general. Cine este acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul are un nou secretar general. Este vorba despre Dumitru Udrea, numit astăzi de Guvern în funcție, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit premierului Natalia Gavrilița, Dumitru Udrea este licențiat în științe economice, master în sisteme și politici economice. Parcursul profesional cuprinde activitatea în cadrul autorităților publice în funcția de consultant principal la Direcția de atragere și coordonare a asistenței tehnice externe la Ministerul Economiei și Comerțului. A fost și secretar de stat la Ministerul Finanțelor în 2019.

Noul secretar general al Guvernului are experiență de activitate în cadrul a mai multor proiecte cu finanțare externă din partea UE, SUA, Marea Britanie, Banca Mondială. A efectuat stagii profesionale în Japonia, Austria, Suedia, Italia.

În cadrul aceleiași ședințe, Igor Cutie, a fost numit secretar general al Ministerului Apărării, iar Stela Ciobanu – secretar general al Ministerului Justiției. Ambii sunt câștigătorii concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, desfășurate în perioada 19 noiembrie-9 decembrie.

Stela Ciobanu are 17 ani de experiență profesională managerială și cunoaște mai multe limbi străine. A urmat studiile de masterat la Academia de Administrare Publică de pe lângă președintele Republicii Moldova, specialitatea management. Pe parcursul activității profesionale, a activat în mai multe instituții inclusiv Moldtelecom, Mobiasbanca, deținând funcțiile de șef de Departamentul resurse umane, membru al Comitetului de Direcție, secretar general și vicepreședinte secretar general. A fost responsabilă de managementul schimbărilor organizaționale și optimizarea proceselor, inclusiv a bugetelor de dezvoltare a politicilor și proceselor întru asigurarea conformității cu strategia, gestiunea managerială operațională, precum și de domeniul juridic, guvernanță corporativă, calitate, comunicare și altele.

Igor Cutie a absolvit școala militară superioară de geniu, Academia de Înalte Studii Militare din București, precum și Colegiul Național al Apărării în domeniul securității din România. Deține master în domeniul administrației publice, iar actualmente este doctorand în domeniul de securitate și apărare. Noul secretar general este un militar de carieră cu o experiență de peste 30 de ani în serviciu. În perioada anilor 1992 – 2020 a activat în armata Națională la diverse funcții de comandă și de Stat Major.

loading...

Comments are closed.