Alte știri

Guvernul Chicu a demisionat pentru a permite declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a declarat că decizia privind demisia Guvernului este asumată cu scopul de a declanșa alegerile parlamentare anticipate și care nu a fost luată sub presiunea protestelor sau a moțiunii de cenzură, informează Telegraph.md, cu referire la Primul.md

”Este o decizie pe care am discutat-o cu colegii și am considerat că la această etapă este momentul potrivit. Nu a fost luată sub presiunea protestelor sau moțiunii de cenzură. Este o decizie asumată cu scopul de a declanșa alegerile parlamentare anticipate”, a spus Dodon.

Președintele a precizat că demisia Guvernului Chicu are loc după ce au fost votate și promulgate legile importante pentru menținerea stabilității în țară.

Igor Dodon a mulțumit echipei guvernamentale și premierului Ion Chicu pentru curajul și profesionalismul de care au dat dovadă în fața provocărilor anului: COVID-19, seceta, criză economică.

Dodon a declarat că de acum încolo președintele nou ales, Maia Sandu, trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară.

Citește și: După demisia lui Chicu, Maia Sandu trebuie să-și asume răspunderea pentru tot ce se întâmplă în țară

loading...

Comments are closed.