Guvernul Filip și-a anunțat prioritățile pentru 2018! Află căror domenii li se va oferi o atenție sporită

pavel filip prim-ministru, incendiu lunedor, incendiu telecentru, incedniu chisinau, cauza incendiu chisinau, forum de securitate, pavel filip in ucraina, relatii moldova ucraina, guvernul moldovei si ucrainei, majoritate parlamentara, conflict transnistrean, razboi hibrid, Prim-ministru Republica Moldova, Pavel Filip, Alexandr Lukashenco, vizita in belarus
 

Șeful cabinetului de miniştri, Pavel Filip, a anunțat în cadrul emisiunii REPLICA care sunt domeniile prioritare în acest an. În capul listei se află reforma justiției, a educației și dezvoltarea infrastructurii. Totodată, va fi evaluată integritatea magistraților.

Premierul zice că în 2018 Guvernul va trebui să lucreze la turații mărite în comparatție cu cele din 2016 și 2017. Drept priorități generală, Pavel Filip a declarat: trebuie să muncim încât cetățeanul să simtă că lucrurile s-au schimbat spre bine, scrie deschide.

În continuare, șeful Cabinetului de miniștri a punctat direcțiile prioritare ale Executivului în anul care a început.

Numărul unu este continuarea Reformei Justitiei. Am avut discuție cu ministrul Tănase. Vorbesc de evaluarea judecătorilor. Trebuie să recunoaștem că avem progrese, dar mai avem și multe rezerve. Trebuie să asigurăm evaluarea judecătorilor, să știm că lucrează judecători integri. Trebuie să avem grijă nu doar de evaluarea celor care sunt în sistem. Acesta este instrumentul Guvernului. Sistemul judecătoresc sunt sisteme independente. Guvernul poate interveni prin modificarea cadrului legal. Să ducem la capăt cu unele modificări harta judecătorească. Vorbim și de reforma avocaturii, Curții Constituționale. Aceasta este una din prioritățile mai importante care îți asigură investiții, dezvoltarea economică.

Altă prioritate ar fi sistemul educațional. Am vorbit despre acest lucru și în a doua jumătate a anului 2017. Avem nevoie de elaborarea unei viziuni. Trebuie să știm ce ne dorim de la sistemul educațional. Avem multe probleme în sistem. Pornind de la exigențele celor care le oferim salarii. Trebuie să cunoastem arhitectura acestui sistem, să avem o viziune ce vrem să facem. Aceasta este o prioritate. Republica Moldova cu parere de rau nu are alte resurse decât resursa umană. Care este capacitatea noastră umană, așa va fi și starea economică.

Altă prioritate este structura drumurilor și energetică. Am alocat mai mulți bani pentru construcția drumurilor, ne vom axa și pe drumurile locale. Pe energetică avem ambiția conectarea la conducta de gaz Iași – Ungheni. Este intenția TransGaz-ului să vină în Republica Moldova. Poate pâna la sfârșitul anului să ne reușească să asigurăm siguranța energetică a statului”, a declarat premierul.

Total
0
Shares
Total
0
Share