Politic

Guvernul Filip va construi locuințe sociale și la Cantemir, Cahul și Cimișlia

Pinterest LinkedIn Tumblr

În raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia vor fi construite locuințe sociale. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului de Supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile, desfășurată la Chișinău. Ședința a fost prezidată de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, președintele Comitetului de Supraveghere, Liviu Volconovici.

„Vom construi locuințe sociale și la Cantemir, Cahul și Cimișlia! Am luat astăzi decizia, în urma analizei nevoii unui astfel de sprijin pentru oamenii cu venituri mici din raioane. Începem procedurile, iar până la finalul anului 2019 vom da în folosință 91 de apartamente moderne. Este un proiect care a schimbat până acum viața multor familii din țară. În Nisporeni și Leova au fost finalizate deja 185 de apartamente, iar în Fălești, Rezina și Glodeni alte 142 vor fi gata până la finele acestui an”, a declarat Liviu Volconovici.

Locuințele sociale sunt repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale în baza Regulamentului ce prevede modul și condițiile de repartizare, criteriile și categoriile de eligibilitate. De asemenea, apartamentele sociale sunt oferite în locațiune, în baza unui contract încheiat cu autoritatea publică locală.

loading...

Comments are closed.