Economic

Guvernul Gavrilița mai împrumută 150 mln de €

Republica Moldova va semna cu Banca Europeană de Investiții un contract de împrumut a 150 de milioane de euro pentru Proiectului „Moldova drumuri IV”. Suma reprezintă o cofinanțare a proiectului, în cuantum de 50%. Cealaltă parte este finanțată de BERD.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va semna cu Banca Europeană de Investiții un contract de împrumut a 150 de milioane de euro pentru Proiectului „Moldova drumuri IV”. Suma reprezintă o cofinanțare a proiectului, în cuantum de 50%. Cealaltă parte este finanțată de BERD, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că în cadrul Proiectului „Moldova drumuri IV” este prevăzută executarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a mai multor sectoare de drumuri, cum ar fi drumul M5, frontiera cu Ucraina, Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-Frontiera cu Ucraina, pe sectorul Criva-Bălți, cu o lungime de 133 de km de reabilitare, cu un cost estimativ de 129 de mii de euro. Un alt drum vizat de proiect este M2, centura oraşului Chişinău, pe sectoarele 2 şi 3, cu o lungime de 17,35 km și un cost estimativ de 52 de mii de euro. Drumul M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontieră cu România, sectorul de ocolire a oraşului Cimişlia, cu un cost estimativ de 9 mii de euro.

Proiectul „Moldova drumuri IV” este o continuare a proiectelor anterioare, în cadrul cărora au fost reabilitați sau construiți circa 500 km de drumuri naţionale.

Negocierile asupra Acordului de finanțare au avut în noiembrie anul curent.

loading...

Comments are closed.