Social

Guvernul Germaniei va oferi 16,5 mln de euro pentru construcția unui apeduct magistral Chișinău – Strășeni – Călărași

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Germaniei va oferi 16,5 mln de euro, sub formă de grant, pentru realizarea unui proiect de îmbunătățire a infrastructurii de apă în zona de centru a Republici Moldova. În 2019 vor începe lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași.

Obiectivele și principalele acțiuni în cadrul proiectului au fost discutate, vineri, 25 mai 2018, în cadrul unui atelier de lucru, desfășurat la Chișinău. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale de nivelul I și II, reprezentanți ai operatorilor apă și canalizare din raioanele Strășeni și Călărași și municipiul Chișinău, alte întreprinderi de stat ce vor fi implicate în proiect, scrie știrilocale.a

Principalele obiective ale proiectului sunt de a asigura cantitativ și calitativ cu apă potabilă, populația din regiune, de a spori și îmbunătăți sănătatea oamenilor și de a le îmbunătăți condițiile de viață”, a subliniat în mesajul de debut, Valentina Țapiș, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, este finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Prima etapa a proiectului vizează construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, în acest sens Guvernul German a făcut un angajament investițional în valoare de 16,5 mln. Euro sub formă de grant. Perioada de implementare a proiectului este 2019 – 2024 și prevede construcția apeductului magistral (diametrul 300 – 1000 mm) care va livra apă potabilă de la branșamentul din municipiul Chișinău spre municipiul Strășeni și Călărași, cu conectarea ulterioară a localităților din raioanele menționate.

loading...

Comments are closed.