Guvernul Israelului afirmă că este prematur să evoce scenarii privind viitorul Fâşiei Gaza

Guvernul israelian a declarat miercuri că este “foarte prematur” să evoce “scenarii” privind viitorul Fâşiei Gaza care trebuie “demilitarizată”,
precizând totuşi că discută deja cu alte state pe această temă, scrie Agerpres.ro

“Este foarte prematur să discutăm despre scenariile ‘de a doua zi’ după Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy.

“Aş vrea ca ‘a doua zi’ după Hamas să fie săptămâna viitoare, însă probabil că va dura mai mult”, a adăugat el.

“Explorăm mai multe posibilităţi, împreună cu partenerii noştri internaţionali”, a adăugat el, subliniind că numitorul comun este ca Fâşia Gaza să fie “demilitarizată” pentru a “nu mai deveni niciodată” un “cuib de terorism”.

Mai devreme, Benny Gantz, care s-a alăturat cabinetului de război al premierului Netanyahu din opoziţie, a vorbit despre un “mecanism alternativ pentru Gaza” în urma operaţiunii militare în curs.

“Însă Hamas nu va face parte din el”, a mai spus el.

Israelul a anunţat că trupele sale se află acum “în inima” oraşului Gaza, unde luptele s-au intensificat în ultimele zile, după o lună de război sângeros declanşat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că Israelul nu trebuie “să reocupe” Fâşia Gaza la finalul conflictului în curs cu Hamas, după o reuniune a miniştrilor de Externe din statele G7 la Tokyo.

Total
0
Shares
Total
0
Share