Politic

Guvernul: Medicii care au stat de vorbă cu Năstase riscă să fie sancționați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicii de la Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Cotaga”, care au stat de vorbă cu Năstase la o întrunire electorală în plină zi de lucru, riscă să fie sancționați. Despre aceasta a anunțat Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Spînu declara la începtul săptămânii trecute, că Executivul nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului și nu va admite utilizarea resurselor administrative în campania electorală.

,,Acest Guvern nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul programului de lucru. De asemenea, nu va admite nici într-un caz utilizarea resurselor administrative”, a declarat oficialul.

În acest sens, oficialul a semnat săptămâna trecută și o indicație adresată autorităților publice, în care cere acestora să trateze echitabil toți concurenții electorali. Documentul mai stabilește ca nimeni dintre funcționarii publici să nu fie obligat să participle la întrunirile organizate de candidații electorali, desfășurarea evenimentelor în afara orelor de muncă și să nu fie afectată activitatea instituției.

Totodată, Secretarul General al Guvernului a menționat că orice abatere de la aceste principii va fi prompt investigată și sancționată conform legii, iar principala sarcină a actualei guvernări este să asigure desfășurarea unor alegeri libere și corecte. La fel, Spînu a îndemnat reprezentanții mass-media, dar și cetățenii să nu fie indiferenți față de abuzurile la care sunt martori și să ia atitudine, sesizând organele competente.

„Vă rog să nu vă mai fie frică. Republica Moldova s-a eliberat. Urmează un scrutin electoral pe care noi toți ni-l dorim a fi liber și corect. Fiți parte a procesului electoral și nu permiteți încălcări și abuzuri! În cazul în care veți fi martori ai abuzurilor și încălcărilor, vă rugăm să vă adresați Comisiilor de circumscripție, Poliției sau Serviciului 112, în cazuri de urgență”, a reiterat acesta.

Referitor la întrunirea electorală petrecută de Andrei Năstase la spitalul nominalizat, și premierul Maia Sandu a declarat că urmează să fie efectuată o investigație. Declarația a fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la postul de televiziune tv8.

loading...

Comments are closed.