Politic

Guvernul PAS își majorează numărul de angajați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) intenționează să-și majoreze efectivul limită al ministerului cu 10 unități de personal, de la 138 la 148. Pe masa miniștrilor a ajuns un proiect de hotărâre în acest sens.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit MAEIE, pentru sporirea capacităților instituției și îmbunătățirea proceselor de lucru, se impune necesitatea creării unor subdiviziuni structurale noi și modificarea structurii, precum și suplinirea efectivului limită al ministerului cu 10 unități de personal ”pentru a face față sarcinilor globale și strategice impuse”.

”În condițiile actuale de transformări continue și profunde, dar și a provocărilor cu caracter global, diplomația externă capătă noi valențe și vine să susțină plenar eforturile de promovare activă și continuă a intereselor politice și economice ale țării, atât prin consolidarea imaginii țării, cât și atragerea suportului politic pe exterior și asistența financiară pentru dezvoltarea și implementarea reformelor necesare”, motivează inițiativa MAEIE.

Costul propunerii de creștere a numărului de angajați la MAEIE se ridică la 3 milioane de lei, mijloace ce nu au acoperire financiară în bugetul de stat prevăzut pentru anul 2022. Această situație a nemulțumit Ministerul Finanțelor.

”Necesitatea stringentă de intervenție a statului în vederea remedierii/ stabilizării situației alarmante din domeniul sănătății, cât și cel energetic rezumă în consolidarea eforturilor și realocarea mijloacelor financiare pentru sectoarele prioritare. Identificarea mijloacelor financiare adiționale din bugetul de stat nu este posibilă de realizat, iar acceptarea unor noi angajamente fără acoperire financiară, încalcă principiul sustenabilității bugetare”, se spune într-o analiză semnată de ministrul Budianschi.

Ministerul Finanțelor recomandă ajustarea structurii MAEIE în limita unităților de personal existente, ”cu posibilitatea anulării moratoriului pe funcțiile stabilite vacante, în condițiile identificării rezervelor și încadrării în limita cheltuielilor de personal prevăzute în bugetul de stat pe anul 2022 pentru MAEIE, întrucât completarea structurii aparatului ministerului cu funcții noi, cu concomitenta menținere a funcțiilor vacante, se consideră irațională”.

Decizia finală pe acest subiect urmează să fie luată la una din ședințele Guvernului.

loading...

Comments are closed.