Guvernul Sandu a refuzat inițiativa deputaților PDM de a acorda ajutor câte 600 de lei pensionarilor cu pensia mai mică de 2 mii de lei

parlamentul republicii moldova, pensionari in italia

Guvernul Sandu a emis aviz negativ la proiectul de lege prin care fosta guvernare PDM și-a propus să acorde suport semestrial în sumă de 600 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 2000 de lei.

Ministra Sănătății și Muncii, Ala Nemerenco, a spus că: „Au fost făcute promisiuni goale, care nu erau acoperite de banii necesari”. Pe de altă parte, autorii proiectului de lege, deputații Pavel Filip, Sergiu Sîrbu, Elena Bacalu, Vasile Bîtcă, Violeta Ivanov și Monica Babuc, au criticat decizia celor din ACUM și PSRM.
 
Conform calculelor estimative, implementarea acestui proiect de lege necesita circa 740 milioane de lei, dar Guvernul Sandu spune că nu are așa bani pentru pensionari.
 

„Cheltuielile pentru achitarea suportului unic urmează a fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat, dar, potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018, mijloace financiare necesare implementării proiectului de lege nu sunt prevăzute, fapt pentru care acesta nu poate fi susținut. Or, potrivit articolului 131 alineatul (6) din Constituția Republicii Moldova, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare”, se argumentează în avizul Guvernului.

Amintim că Guvenrul Filip a acordat pensionarilor câte 600 de lei de Paște și de Crăciun ca supliment la pensia de bază. Guvernul Sandu nu va mai oferi aceste ajutoare financiare.

Guvernul, Guvernul Sandu, Maia Sandu, Prim-ministrul Moldovei, nu vor sa reduca numarul de deputati, referendum privind reducerea numarului de deputati, Maia SANDU prim-ministru, PDM, referendum PDM, PAS, ACUM, PSRM
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share