Alte știri

Guvernul va acorda indemnizații unice de 16 000 lei mai multor categorii de bugetari care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 60 de milioane de lei vor fi alocate de Guvern pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 000 de lei pentru angajații din sectorul bugetar, care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Un proiect în acest sens, a primit aviz pozitiv în cadrul ședinței de astăzi a cabinetului de miniștri.

„Este vorba despre alocarea indemnizației unice de 16.000 pentru 3801 de persoane angajate în cadrul instituțiilor de stat, în sectorul medical, în poliție, autoritățile publice locale etc, care s-au infectat de acest virus”, a precizat premierul Ion Chicu.

Potrivit datelor, prezentate de ministerul Finanțelor, cca 20 milioane de lei vor fi repartizate angajaților din sistemul de sănătate, iar alte cca 8 milioane de lei vor primi angajații MAI, care s-au contaminat cu noul tip de coronavirus în timpul serviciului.

Mijloacele financiare vor fi alocate din Fondul de rezervă al Guvernului și Fondul de intervenție pentru anul 2020.

Citește și: De astăzi, în instituțiile de învățământ se suspendă toate activitățile extrașcolare, iar de pe 21 decembrie, orele se vor desfășura la distanță

loading...

Comments are closed.