Guvernul va angaja 20 de experți, dintre care 16 pentru Andrei Spînu

Evoluţia implementării proiectelor realizate cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost discutată, astăzi, la întrevederea Secretarului general al Guvernului, Igor Talmazan, cu șefa oficiului BERD în Moldova, Angela Sax. În mod special, oficialii s-au referit la angajarea celor 20 de experți naționali, care vor acorda suport ministerelor și autorităților publice, în contextul realizării agendei anticriză a Guvernului.

Astfel, patru specialiști, în colaborare cu echipa Înalților Consilieri ai Uniunii Europene, urmează să livreze suport juridic și expertiză Cancelariei de Stat pe domenii de intervenție precum dezvoltarea afacerilor și a întreprinderilor de stat, energie și transport. În același timp, 16 experți vor activa cu Andrei Spînu în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Agenției Proprietății Publice și se vor implica în dezvoltarea diverselor sectoare, printre care transportul rutier, infrastructura, aprovizionarea cu energie și gaze naturale, achiziții și cadastru. Experții vor fi contractați pe o perioadă de 36 de luni, în cadrul unui concurs public.

Șeful Cancelariei de Stat a subliniat importanța suportului BERD care va fi oferit echipelor guvernamentale în procesul de ajustare a politicilor publice, menționând că experții delegați vor contribui considerabil la consolidarea capacităților autorităților publice. În același timp, Igor Talmazan a apreciat numeroasele proiecte dezvoltate în țara noastră cu suportul BERD – actualmente, 59 de proiecte au statut activ, în acest an fiind investită o sumă de 5 ori mai mare decât în anii precedenți.

„Avem un portofoliu larg de colaborare cu BERD, iar cifrele vorbesc de la sine despre succesul acestei colaborări. Este necesar să acționăm în continuare ca o echipă competentă, să coagulăm cooperarea dintre experți și instituții și să obținem, astfel, rezultate palpabile”, a spus Igor Talmazan.

„Vom rămâne alături de dumneavoastră pentru a susține Republica Moldova în această perioadă dificilă și a impulsiona proiectele care vin să întărească capacitățile instituțiilor statului. Sunt sigură că împreună vom avea multe realizări frumoase”, a menționat Angela Sax.

Cancelaria de Stat nu a precizat suma proiectului și condițiile de finanțare.

Total
0
Shares
Total
0
Share