Social

Guvernul va plăti pentru vizierele produse de către studenții din Moldova, anunță Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul va plăti pentru vizierele produse de către studenții din Moldova. Anunțul a fost făcut câteva clipe în urmă, transmite Telegraph.md

Prin intermediul unei declarații publice, premierul Ion Chicu a mulțumit companiilor, dar și universităților din țară, care au inițiat procesul de producere a echipamentelor de protecție (costume, viziere, etc).

”Procurăm absolut totul ce reușiți să produceți, dacă corespunde standardelor OMS. Știu că pentru viziere nu mai aveți materie primă necesară. Depunem eforturi pentru a debloca exporturile acestora din țările din regiune”, a spus Chicu.

Amintim că un grup de studenți de la UTM și USM au prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică. Vizierele sunt distribuite gratuit pentru medicii din întreaga țară.

Pentru susținerea acestui proiect, Telegraph.md a făcut o donație în luna martie, iar în luna aprilie va transfera încă o parte din veniturile acumulate din serviciile publicitare, prestate companiei Google.

loading...

Comments are closed.