Actual

Guvernul va solicita utilizarea a 100 de milioane de euro din grantul românesc pentru dezvoltarea regională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi, prim-ministrul Natalia Gavriliţa a explicat, într-un briefing, poziţia Guvernului privind utilizarea grantului de 100 de milioane de euro pe care urmează să-l ofere România, în cadrul şedinţei comune a Guvernelor, din 11 februarie 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Proiectele spre care vor merge banii, urmează să fie convenite de ambele părţi în discuţii ulterioare. Eu vă pot spune acum care este intenţia noastră pentru aceşti bani. În primul rând, ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate Fondului de Dezvoltare Regională şi Locală, pornit de Guvern acum câteva luni. Aceste investiţii vor genera şi dezvoltare economică, şi noi locuri de muncă, pentru că, pe lângă fondurile suplimentare pentru drumuri, pe care primarii le-au primit în noul buget, vor exista fonduri mult mai mari pe care primăriile le vor putea accesa din programul Satul European, spre beneficiul locuitorilor” a declarat Natalia Gavriliţa în cadrul briefingului.

Alte proiecte care ar urma să fie finanţate din acest grant ar putea fi lucrări de restaurare a Teatrului Naţional şi Sălii cu Orgă şi alte incinte culturale, proiecte în domeniul mass-media.

Vineri urmează să fie semnat acordul interguvernamental privind asistenţa de 100 de milioane de euro. Ulterior părţile vor conveni proiectele concrete care urmează să primească finanţare. În cadrul şedinţei comune ale Guvernelor Republicii Moldova şi României urmează a fi încheiate mai multe acorduri, inclusiv care prevăd reparaţia podului Giurgiuleşti-Galaţi, construcţia unui pod nou la Ungheni, reducerea şi eliminarea tarifelor de roaming.

loading...

Comments are closed.