Alte știri

Hai la teatru! Satiricus își deschide stagiunea cu un spectacol de Shakespeare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea de-a XXVIII-a stagiune a Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va fi inaugurată pe 28 septembrie, la ora 18.00, cu spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare în regia lui Alexandru Grecu, transmite noi.md.

Directorul teatrului și regizorul spectacolului, Alexandru Grecu, a menționat că este prima experiență în instituția pe care o conduce de a monta o piesă de Shakespeare, iar tragedia ”Hamlet” este una din capodoperele sale, care pe parcursul ultimelor două secole a fost pusă în scenă în Romînia și în R. Moldova de circa 40 de ori.

Potrivit directorului instituției, în noua stagiune vor fi montate șapte spectacole. El a afirmat că în prezent lucrează la spectacolul ”Vin, femei și tot ce vrei” de Andrei Strîmbeanu, premiera căruia va avea loc în luna noiembrie. Pe 30 septembrie, în sala mică a teatrului, se va produce premiera spectacolului ”Vînătoarea de șobolani” de Peter Turrini, în regia tînărului regizor Roman Malai, iar pe 15 octombrie va începe montarea în premieră în R. Moldova a unul musical gen broadway – ”Musafirii” în regia lui Cosmin Chivu, originar din Romînia, stabilit în New York, SUA.

În cadrul  noii stagiuni, în perioada 4-14 octombrie, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană, dedicată Centenarului Unirii, la care vor participa teatre din opt țări: R. Moldova, Anglia, Franța, Italia, Romînia, Turcia, SUA și Ucraina. În total, vor fi jucate 30 de piese: zece ale autorilor din R. Moldova, zece – ale celor din Romînia și zece – ale dramaturgului Matei Vișniec, montate în întreaga lume.

loading...

Comments are closed.