Alte știri

Halterofilul Marin Robu, vicecampion mondial printre tineret – în vizită la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 iunie, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, i-a primit în vizită pe sportivul Marin Robu, care a reușit să obțină medalia de argint în cadrul ediției 2019 a Campionatului Mondial de Haltere printre tineret, și pe antrenorul acestuia, Sergiu Crețu.

Oficialul i-a felicitat pe sportiv și pe antrenor pentru performanța obținută, menționând că această victorie este una foarte importantă pentru țara noastră. Totodată, secretarul de stat a dat asigurări că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină pregătirea și participarea sportivului la diverse competiții internaționale, urându-i să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Amintim că, halterofilul Marin Robu a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în orașul Suva, Republica Insulelor Fiji, în perioada 1-8 iunie, la categoria 73 de kg. Sportivul nostru s-a clasat pe primul loc la proba smuls cu rezultatul 147 kg și pe locul trei la proba aruncat cu 173 kg. Cu un total de 320 kg, Marin Robu a reușit să se plaseze pe locul 2 în clasamentul final.
 
Din componența lotului Republicii Moldova a mai făcut parte și halterofilul Tudor Ciobanu (cat. 96 kg). Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
loading...

Comments are closed.