Halterofilul Marin Robu, vicecampion mondial printre tineret – în vizită la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Halterofilul Marin Robu, vicecampion mondial printre tineret, în vizită la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, sport moldova, guvernul filip, pdm, 

Astăzi, 12 iunie, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, i-a primit în vizită pe sportivul Marin Robu, care a reușit să obțină medalia de argint în cadrul ediției 2019 a Campionatului Mondial de Haltere printre tineret, și pe antrenorul acestuia, Sergiu Crețu.

Oficialul i-a felicitat pe sportiv și pe antrenor pentru performanța obținută, menționând că această victorie este una foarte importantă pentru țara noastră. Totodată, secretarul de stat a dat asigurări că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină pregătirea și participarea sportivului la diverse competiții internaționale, urându-i să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Amintim că, halterofilul Marin Robu a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în orașul Suva, Republica Insulelor Fiji, în perioada 1-8 iunie, la categoria 73 de kg. Sportivul nostru s-a clasat pe primul loc la proba smuls cu rezultatul 147 kg și pe locul trei la proba aruncat cu 173 kg. Cu un total de 320 kg, Marin Robu a reușit să se plaseze pe locul 2 în clasamentul final.
 
Din componența lotului Republicii Moldova a mai făcut parte și halterofilul Tudor Ciobanu (cat. 96 kg). Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Total
0
Shares
Total
0
Share