Alte știri

Hoț specializat în furturile din locuințe, reținut de poliție. Ce pedeapsă riscă acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 31 de ani locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuitul a intrat în cel puțin două locuințe și o debara din sectorul Buiucani, aplasate pe str. Șoseaua Balcani și  Alba-Iulia, de unde a sustras mai multe bunuri materiale, instrumente predestinate construcției, un televizor de model ,,Samsung”, cauzând proprietarilor un prejudiciu în sumă de 14 450 lei. În cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vinovăția, comunicând forțelor de ordine că pătrundea în locuințe prin alegere de chei și deteriorarea lacătului, după ce se asigura că proprietarii nu sunt acasă și nu este văzut de nimeni. Bunurile sustrase au fost depistate de polițiști și urmează a fi returnate proprietarilor.

Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere, acesta fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale suplimentare în vederea complicității lui și alte cazuri similare comise pe teritoriul capitalei.

loading...

Comments are closed.