Alte știri

INSP, în colaborare cu BPDS ”Fulger” și DIE, a dat startul unei acțiuni masive de disciplinare a traficului rutier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul Național de securitate Publică (INSP), în colaborare cu Brigada de poliție cu destinație specială ”Fulger” și Direcția inspectare efectiv (DIE), organizeză acțiunea specială „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, transmite Telegraph.md

Astfel, în perioada 22-31 mai, Poliția se va afla pe străzile naționale zi și noapte și va desfășura acțiuni ce au ca scop disciplinarea participanților la traficul rutier.

Ofițerii INSP si cei ai inspectoratelor teritoriale vor desfășura o serie de acțiuni menite să responsabilizeze atât șoferii, cât și pietonii, acompaniați fiind de către ofițerii din brigada de poliție cu destinație specială ”Fulger” și cei din cadrul  Direcției inspectare efectiv, aceștia din urmă având ca misiune asigurarea integrității și descurajarea actelor de corupție, precum mita sau traficul de influență.

Va avea loc monitorizarea intensivă a respectării regimului de viteză, în special pe porțiunile de drum cu risc sporit de accidente, cu ajutorul „mașinilor-capcană” și a radarelor. De asemenea, vor exista numeroase posturi de filtru care vor verifica și identifica inclusiv persoanele care se eschivează de la răspundera contravențională pentru faptele deja comise.

Polițiștii vor monitoriza modul în care se acordă prioritate pietonilor, dar se va atrage atenția și la pietonii nedisciplinați, astfel că, acei dintre ei care vor traversa strada neregulamentar vor fi atrași la răspundere.

Va fi reluată și operațiunea „Girofarul”, care prevede sancționarea conducătorilor auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație.

De asemenea, se vor exista numeroase filtre, verificări și testări pentru a depista persoanele care conduc în stare de ebrietate.

INSP precizează că scopul acestor acțiuni nu este de a colecta amenzi, dar acela de a reduce accidentele rutiere și de a spori siguranța în trafic. În context, reprezentanții mass-media sunt invitați să monitorizeze acțiunile polițiștilor pe parcursul întregii perioade de desfășurare a acțiunii, cu condiția respectării normelor de protecție împotriva epidemiei și a datelor cu caracter personal.

Citește și: LIVE // Briefing organizat de INSP cu tema „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”

 

loading...

Comments are closed.