Alte știri

Participanții la protestul veteranilor au încălcat mai multe măsuri de protecție stabilite pe perioada pandemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Piața Marii Adunări Naționale, un grup de inițiativă, condus de veterani, organizează o acțiune de protest cu participarea veteranilor din toată țara. Conform datelor forțelor de ordine, la moment, în PMAN se află circa 200 de participanți, relatează Telegraph.md

Poliția precizează că organizatorii au încălcat Hotărîrea nr. 11 din 15 mai a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, punctul 22, unde este menționat: “Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă e-mail, adresă de domiciliu), cu excepția spațiilor care sunt în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.”

Totodată, majoritatea nu poartă măști de protecție, care la fel este o măsură obligatorie, stabilită în această hotărâre.

Astfel, poliția informează că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate, iar în legătură cu abaterile menționate mai sus, oamenii legii s-au autosesizat și documentează contravenția în baza articolului 76 prim din Codul Contravențional.

În comunicatul de pe pagina instituției se precizează că Poliția nu este implicată în careva acțiuni de blocare sau restricționare a manifestației, așa cum declară unii protestatari. Polițiștii și carabinierii monitorizează, informează și asigură ordinea publică, iar în momentul în care sunt înregistrate încălcări, sunt obligați să acționeze.

În continuare Poliția asigură securitatea persoanelor și a traficului rutier, respectând dreturile cetățenilor la libera exprimare, dar, în cazul unor abateri, va interveni conform  prevederilor legale și a atribuțiilor funcționale.

Citește și: Asociațiile de veterani din Moldova, în dezacord cu protestul de duminică: „Nu reacționați la provocările care au în spate alte interese”

loading...

Comments are closed.