Alte știri

Ian Lisnevschi: Înaintarea unui alt candidat mai bine pregătit este o șansă pentru a menține stabilitatea în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lipsa guvernului reprezintă o catastrofă pentru Republica Moldova, iar înaintarea unui alt candidat mai bine pregătit, indiferent din partea cui vine, este o șansă pentru a menține stabilitatea în țară. De această părere este politologul Ian Lisnevschi.

Aseară, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” expertul politic a explicat de ce este important ca atât Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, cât și deputații din Parlament trebuie să se gândească la țară și la consecințele deciziilor lor.

Candidatura Marianei Durleșteanu este o ieșire din situația gravă în care se află R.Moldova. Pentru că s-a menționat deja că deciziile unor politicieni reies din interesele partidelor lor. De aceea, evident era necesar de propus un alt candidat, care este mai pregătit, cu o mai mare experiență. Este o altă propunere pentru a menține stabilitatea în țară. Pentru ce ea ne trebuie? Pentru că pe timp de război (alegeri anticipate, lipsa guvernului, proasta colaborare a instituțiilor statului), nicio țară sau instituție internațională nu duce convorbiri, nu oferă credite și ajutor. Iată de ce lipsa guvernului este o catastrofă pentru R.Moldova și e foarte bine când cineva din politicieni vine cu o echipă pregătită, cu un program unde nu doar vor fi stipulate declarații politice, dar un program de guvernare unde va fi indicat: timpul, bani, de unde și cum vor fi gestionați”, spune analistul Ian Lisnevschi.

Citește și: Andrian Candu spune că Maia Sandu a încălcat prevederile constituționale, când a refuzat să o desemneze pe Durleșteanu

loading...

Comments are closed.