Politic

Iată ce așteptări are Rusia de la viitoarele alegeri parlamentare din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentantul Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova nu va susține pe nimeni la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, însă a subliniat că rușii au așteptări mari de la acest scrutin, transmite Deschide.md.

Poziția oficială a Moscovei este că soarta acestor alegeri să fie decisă de cetățenii republicii Moldova în cadrul unui scrtin liber și cinstit. Noi nu vom susține pe nimeni. Vreau să menționez că noi avem așteptări, ca în urma acestor alegeri relațiile bilaterale (nr. moldo-ruse) să devină mult mai aprofundate”, a spus Maria Zaharova în cadrul unei punți video Chișinău-Tbilisi-Talin-Moscova, organizat de către Agenția Sputnik.

Întrebată de părerea Moscovei în ceea ce privește ca în Constituția Republicii Moldova să fie inclusă sintagma „integrare europeană” ca vector strategic de dezvoltare a țării, Zaharova a spus că Rusia nu este contra.

„Această întrebare ar trebui să fie acordată politicienilor care elaborează aceste legi. Noi nu avem nimic împotrivă, noi am mai spus și anterior că nu ne opunem oricărui proces de integrare. Important este să fie dezvoltate toate pârghiile de conlucrare între țări. Nu trebuie să fiți prieteni cu cineva contra cuiva. Noi tot dezvoltăm procese integraționiste cu BRIX”, a subliniat reprezentantul Ministerului de Externe de la Moscova.

Maria Zaharova
loading...

Comments are closed.