Identitatea rușilor din spatele SA Bucuria, cea mai cunoscută fabrică de dulciuri din Moldova

Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, a dezvăluit identitatea rușilor din spatele SA Bucuria, cea mai cunoscută fabrică de dulciuri din Moldova. Galbur s-a arătat dezamăgit că această întreprindere este deținută și condusă de ruși.

”Am citit ieri o informație precum că S.A. Bucuria, pe care o considerăm un fel de mândrie națională aparține de fapt rușilor. După o simplă căutare online, am constatat cu tristețe că așa și este. Însă lucrurile sunt mult mai complicate decât credeam.

66,46%, adică pachetul majoritar al fabricii de bomboane Bucuria aparține Trade House Valday, o companie rusească condusă de un oarecare Evghenii Triakin. Această companie este și proprietara unei întreprinderi de patiserie din Federația Rusă. Triakin a cumpărat pachetul majoritar prin intermediul companiei AL SAQR S.Z.E din Emiratele Arabe Unite, companie ce are fabrici de bomboane în Ucraina și Belgia, și care se consideră că are legătură cu Petro Poroșenko, ex-președintele ucrainean.

Al doilea cel mai mare pachet de acțiuni, adică 12,67% din capitalul Bucuria aparține companiei Legenda Invest SRL, al cărei fondatoare cu 75% este Rimma Triakina, iar celelalte 25% aparțin aceluiași Evghenii Triakin, directorul Trade House Valday din Rusia. Compania e înregistrată în Chișinău, sec. Buiucani, str. Coroban Vasile, 47/2, ap. 58.

La moment, administrator al S.A. Bucuria, oficial, este Ecaterina Cechina, persoana de încredere a lui Evghenii Triakin, cel care conduce Consiliul de administrație a companiei.

Site-ul renumitului brand de bomboane Bucuria e mort și nu oferă nicio informație oficială despre organigrama companiei și nu publică rapoartele financiare de câțiva ani. Iar faptul că practic toată informația este publicată în limba rusă în general e ca sarea pe rană.

În culisele politicii moldovenești se vorbește că Bucuria a fost cumpărată de Plahotniuc de la Poroșenko. Interesant este și faptul că soția lui Triakin, Rimma Triakina este și fondatoarea unui SRL pe nume Sun Shine Enterprise, care are aceeași adresă juridică ca și General Media Group Corp., al cărei fondator cu 100% este chiar Vladimir Plahotniuc”, a scris Galbur.

”Fabrica de cofetărie din Chişinău SA „Bucuria” este una dintre întreprinderile industriei alimentare ale republicii ce se dezvoltă cel mai activ. Ea este cea mai mare şi unica în Republica Moldova întreprindere specializată de producere a tuturor tipurile de produse de cofetărie zaharoase, ciocolatei şi produselor de ciocolată”, scrie pe site-ul oficial al companiei.

SA Bucuria nu a publicat vreo reacție.

Total
0
Shares
Total
0
Share