Economic

Ieri au scumpit două tipuri de pâine pe care azi le ieftinește. Cum explică S.A. „Franzeluța” situația

Pinterest LinkedIn Tumblr

Combinatul de panificaţie „Franzeluta” S.A. anunță revenirea prețurilor la pâinea „Dacia” și „Borodinski” la preţurile anterioare. Majorarea temporară a prețului pentru aceste tipuri de pâine a fost determinată de creșterea prețului la făina de secară, un produs de import.

„Fiind impuşi de situaţia să introducem noul preţ al făinei de secară în prețul final al pâinii, în paralel am demarat un proces de analiză a posibilităților interne ale întreprinderii de a acoperi cheltuielile suplimentare apărute.

Dat fiind faptul că aceste posibilităţi au fost identificate, anunțăm revenirea la preţurile anterioare ale pâinii „Dacia” și „Borodinski”. „Franzeluţa” S.A. își reconfirmă și pe această cale angajamentul de a pune la baza tuturor acțiunilor sale atât calculul economic, cât și cel social care să pornească de la interesul consumatorilor”, se arată într-un comunicat al instituției.

Ieri, 19 decembrie, directorul fabricii „Franzeluța”, Boris Andros a declarat pentru Publika TV că preţurile majorate ar fi fost valabile doar pentru punctele de comercializare oficiale ale „Franzeluţa”, iar în celelalte magazine, preţul a putut fi şi mai mare. Combinatul produce peste cinci tone de „Borodisnki” şi „Dacia” pe zi, în timp ce volumul zilnic total de producţie ajunge la 100 de tone de pâine.

Azi în magazinele din din capitală prețul pentru pâinea „Dacia” este de 5,90 lei, iar pentru „Borodinski” 7,50 lei.

loading...

Comments are closed.