Ieri, ofițerii IGM au depistat șapte străini care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul Moldovei

La 9 iulie curent, ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație, în mun. Chișinău au depistat 7 străini care se aflau în ședere ilegală. În urma verificărilor s-a stabilit că 5 bărbați și 2 femei, cetățeni ai Nepalului și Indiei, cu vârsta cuprinsă între 22 și 40 ani, aveau viza de intrare pentru Republica Moldova expirată. Străinii intenționau să tranziteze teritoriul statului și să ajungă în Ucraina.

Până la îndeplinirea măsurilor de îndepărtare a străinilor de pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele au fost luate în custodie publică și plasate în Centrul de plasament temporar al străinilor al IGM. În privința acestora a fost dispusă măsura de siguranță – expulzarea cu aplicarea interdicției de intrare în Republica Moldova pentru un termen de 5 ani.

De la începutul anului 2024 de către Inspectorat au fost depistați peste 80 de străini aflați în ședere ilegală și luați în custodie publică, cei mai mulți dintre aceștia fiind cetățeni ai Indiei, Nepalului și Bangladeshului.

Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura luării în custodie publică sunt traversarea ilegală a frontierei de stat, încălcarea regulilor de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și nerespectarea deciziei de returnare de pe teritoriul statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share