Actualitate

Igor Dodon a avut o discuție în format online cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o discuție în format online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică și economică din ambele țări și din regiune, dar și despre măsurile ce se întreprind în vederea combaterii și prevenirii virusului COVID-19, relatează Telegraph.md 

În cadrul ședinței s-a discutat evenimentele care vor fi organizate în țările noastre cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, care în Moldova vor fi transferate pentru 24 august, zi în care Moldova a fost eliberată de fasciști.

În cadrul discuției oficialii au abordat și modul în care va fi organizată ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, preconizată pentru 19 mai la Minsk.

„Am menționat că ne vom conforma deciziei organizatorilor și, dacă va fi necesar de a veni la Minsk – o voi face, mai ales că la inițiativa mea, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii.”, a precizat Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon a adus mulțumiri medicilor noștri care fac față acestei provocări majore și dau dovadă de profesionalism

 

loading...

Comments are closed.