Alte știri

Igor Dodon a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Doon a avut o întrevedere de lucru cu George P. Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Igor Dodon a subliniat importanța dialogului pragmatic și strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, exprimând recunoștința partenerilor americani pentru asistența enormă acordată țării noastre în toți anii de independență.

În context, Dodon a reiterat intenția Partidului Socialiștilor de a promova o politică externă, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova, precum și de a stabili relații reciproc avantajoase cu țările partenere și din Vest, și cu cele din Est.

Referindu-se la procesele politice interne din Republica Moldova, liderul PSRM a indicat asupra tentativelor anumitor forțe externe de a influența treburile interne ale țării și de a pune Moldova sub control extern, făcând referire la art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, care indică inadmisibilitatea imixtiunii reprezentanților diplomatici în treburile interne ale statului acreditar.

loading...

Comments are closed.