Politică

Igor Dodon a explicat un scenariu în care PSRM ar câștiga prezidențialele: „Dacă Maia Sandu se așează la o masă cu Șor și oamenii lui Plahotniuc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile anticipate pot fi evitate, dacă Maia Sandu face majoritate parlamentară cu PDM, grupul PROMoldova și partidul ȘOR. În acest caz, socialiștii vor câștiga prezidențialele din primul tur.

Declarația îi aparține șefului statului Igor Dodon și a fost făcută în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

„Cred că dacă vor continuă plecările din PD ajungem la anticipate. Sau Maia Sandu trebuie să se așeze la masa de discuții cu Șor și Candu. Dacă Maia Sandu se așază cu Șor și omul lui Plahotniuc, decizia îi aparține, dar atunci noi prezidențialele le câștigăm”, a spus președintele.

Șeful statului a mai spus că PSRM nu va face alianță cu fugari, ci doar cu partide.

“În caz dacă nu există partide, nu vorbesc acum de deputați care fug, dar partide care pot să facă majoritate parlamentară, atunci trebuie de mers la parlamentare împreună cu prezidențiale. Mergem la anticipate, o să treacă două partide mari, PSRM și Sandu și restul o să facă politică înafara Parlamentului”, a subliniat președintele.

Igor Dodon a menționat că din punct de vedere legal, este posibil de organizat alegeri parlamentare anticipate împreună cu cele prezidențiale.

„Este o decizie a Curții Constituționale în acest sens”, a mai spus șeful statului.

Citește și: Șeful statului nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate, împreună cu prezidențialele

loading...

Comments are closed.