Actual

Igor Dodon a participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu Prim-ministru, Ion Chicu, Președintele Igor Dodon a participat la ședința ordinară a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei coronavirus, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Președintele a informat participanții despre faptul că Parlamentul a susținut astăzi demersul Președintelui țării și al Guvernului privind declararea stării de urgență. În legătură cu aceasta, Dodon a indicat asupra necesității desfășurării unei activități mai intensive privind depășirea situației de criză și am propus să fie creat un Centru Anticriză care să funcționeze non-stop.

În context, Președintele a subliniat că nu pot fi interzise total activitățile publice și economice, deoarece vom supune riscului economia națională. Astfel, la ședință a fost discutată posibilitatea de a face anumite concesii începând cu săptămâna viitoare, menite să încurajeze activitatea agenților economici, inclusiv în domeniul comerțului și pentru a asigura fluxul încasărilor în bugetul de stat.

La ședință s-a vorbit și despre faptul că instituțiile medicale din țară, inclusiv clinicile stomatologice, au trecut la regimul de primire doar a pacienților care au necesități urgente. Acest lucru va permite mobilizarea mai multor resurse în sistemul de sănătate pentru combaterea în continuare a răspândirii COVID-19.

De asemenea, Dodon a discutat chestiuni ce țin de importul în Moldova a preparatelor medicale necesare, pregătirea locurilor suplimentare în spitale și alte aspecte de gestionare a situației de criză în țară.

loading...

Comments are closed.