Actualitate

Igor Dodon a vizitat spitalul raional din Drochia, dar și două întreprinderi din regiune

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei sale la Drochia, președintele Igor Dodon a vizitat spitalul raional „N. Testemițanu”, dar și două întreprinderi importante din regiune, relatează Telegraph.md

Spitalul raional „N. Testemițanu” are o capacitate de 240 de paturi. La moment în instituție sunt internați doi pacienți infectați cu coronavirus, iar pînă în prezent, s-au vindecat 17 persoane infectate cu COVID-19.

„Am menționat faptul că în raionul Drochia, situația epidemiologică este una dintre cele mai favorabile din Moldova, iar personalul dispune de toate mijloacele de protecție necesare. Am adresat mulțumiri lucrătorilor medicali pentru eforturile enorme depuse în combaterea răspîndirii virusului.”, a declarat șeful statului.

În continuarea vizitei, președintele s-a familiarizat cu activitatea combinatului de produse lactate din Drochia – întreprinderea mixtă SA „MET SA PRODUSE IMPEX”. Aici se produc lactate de calitate înaltă, cele mai solicitate fiind untul și cașcavalul. Întreprinderea a fost fondată în anul 2004, iar în prezent, aici activează circa 50 de persoane.

Cel de-al doilea agent economic vizitat reprezintă una dintre cele mai mari fabrici de zahăr din Moldova, care a fost construită în anul 1957. În prezent, aceasta aparține cunoscutei companii Südzucker Moldova. Anume cu această fabrică a început crearea companiei. Astăzi, întreprinderea poate procesa pînă la trei mii de tone de sfeclă de zahăr pe zi; într-un sezon, aici lucrează până la 500 de persoane.

„Am salutat conducerea și colectivele ambelor întreprinderi, am apreciat înalt implementarea noilor tehnologii și utilizarea echipamentelor moderne, ceea ce conduce la reducerea consumului de energie electrică și eficientizarea procesului de producere.”, a comunicat Igor Dodon.

Citește și: Șeful statului întreprinde astăzi o vizită în raioanele Drochia și Glodeni

loading...

Comments are closed.