Oficial

Igor Dodon afirmă că instituțiile de rigoare dispun de spații și utilaje suficiente pentru orice scenariu de luptă contra COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon spune că Moldova dispune de spații și utilije necesare suficiente pentru contracararea epidemiei de COVID-19, conform oricărui din cele patru scenarii. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii săptămânale „Președintele răspunde”.

Dodon spune că la ora actuală, autoritățile au pregătite patru scenarii de evoluție a răspândirii infecției cu coronavirus. Primul scenariu presupune stabilizarea stării actuale. Scenariul doi reprezintă situația în care numărul de infectați va ajunge la 400. Scenariul trei descrie situația cu un număr de infectați până la 1000, iar scenariul patru presupune cazuri de infecție de peste 1000.

Pentru fiecare din scenarii, șeful statului afirmă că autoritățile au protocoale speciale pregătite de acțiune.

„Avem spații sufieciente, medicamente necesare și gestionăm situația. Sunt ferm convins că vom face față în această sitație”, spune Dodon.

Citește și: Igor Dodon: Din cauza carantinei impuse de unele țări, moldovenii nu vor putea să vină acasă în perioada sărbătorilor de Paște

loading...

Comments are closed.