Actual

Igor Dodon anunță că Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate. Care au fost subiectele abordate.

Republica Moldova va trece, cel mai probabil astăzi, la scenariul patru de gestionare a pandemiei de COVID-19. Declarații în acest sens a făcut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Cel mai probabil astăzi vom trece la scenariul patru, care presupune numărul de persoane infectate în Republica Moldova, mai mult de 1000. Primele trei scenarii au fost gestionate conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Odată ce intrăm în scenariul patru ne vom pomeni în zona de vârf al acestei crize”, a declarat Dodon.

Șeful statului spune că pentru a face față acestui scenariu este nevoie de medici, medicamente, utilaje medicale și spitale. Potrivit lui, la această etapă 27 de spitale și instituții spitalicești de nivel național, regional și spitalele raionale sunt implicate pentru gestionarea crizei create de noul coronavirus.

„Pentru a scoate presiunea de pe spitale am luat decizia de a crea Centrul de triere de la Moldexpo, care este pregătit pentru a începe activitatea. Dacă va fi necesar, suntem pregătiți să creăm și alte centre de acest fel”, a mai spus Igor Dodon.

Cu referire la carele medicale, Dodon spune că, peste 45 de mii de persoane sunt implicate în gestionarea pandemiei.

Citește și: Primăria Chișinău a decis închiderea sezonului de încălzire

loading...

Comments are closed.