Politic

Igor Dodon: apropierea Moldovei de UE îndepărtează soluționarea Problemei Transnistrene!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele RM Igor Dodon consideră că apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană îndepărtează soluţionarea problemei transnistrene. Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru publicaţia rusă iz.ru.

„Propunerea de a include în Constituţia Republicii Moldova un punct referitor la integrarea europeană îndepărtează Chişinăul de soluţionarea problemei transnistrene. Cu toate declaraţiile lor, majoritatea de la guvernare nu este interesată să soluţioneze problema transnistreană. Declaraţii ei fac, dar, din diferite motive, ei nu au dorinţa de a avansa. Ei înţeleg: integrarea Transnistriei înseamnă peste 300 de mii de voturi suplimentare în câmpul constituţional al Republicii Moldova, care nu îi vor susţine”, a declarat Igor Dodon.

Dodon mai spune că iniţiativa Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, de a introduce în Constituţie un punct prin care integrarea europeană este declarat obiectivul strategic al ţării este un pas greșit.

„Astfel, forţele prooccidentale încearcă să atragă o parte dintre alegătorii indecişi. Potrivit sondajelor de opinie, aproximativ 50% din populaţie este înclinată să coopereze cu Rusia, 35-40% – „pentru Europa”, iar situaţia a 5-10% dintre moldoveni se ţine „la mijloc”. Partidul Democrat de la guvernare încearcă în acest fel să obţină un sprijin suplimentar din partea electoratului care acum simpatizează Partidul Socialiştilor din opoziţie”, a spus Dodon.

În opinia președintelui, poporul este cel care trebuie să decidă chestiunile de modificare a Constituţiei, de aceea şeful statului poate lansa procedura plebiscitului.

loading...

Comments are closed.