Alte știri

Igor Dodon către blocul ACUM: „Datorită maturității mele politice, Maia Sandu și Năstase au astăzi funcții importante în stat”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat deranjat de ultimele atacuri ale Maiei Sandu și Andrei Năstase la adresa sa și a declarat în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md, că datorită maturității sale politice, liderii blocului ACUM au astăzi funcții importante în stat.

„Însă Maia Sandu m-a surprins, a coborât la nivelul unui limbaj care nu cred că îi face cinste. Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la măsurarea nivelului de bărbăție, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie, se luptau prin declaraţii cu Plahotniuc, nu ar fi ajuns niciodată în funcții de premieri şi miniştri la guvernare. De aceea, prefer să tratez aceste derapaje de limbaj ca simple descărcări ale unor emoții sau frustrări şi să nu le dau o importanţă care să afecteze relațiile noastre.”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

Despre Năstase, președintele Dodon a declarat că liderul Platformei DA spune multe lucruri năstrușnice doar ca să se facă remarcat.

„Andrei Năstase este în campanie electorală şi are nevoie probabil să facă multe declarații de acest gen pentru spectacolul său electoral, deci nu mă surprind declarațiile lui. El spune şi face multe lucruri năstruşnice în ultima perioadă ca să se facă remarcat, dar nu trebuie să uite că după alegerile locale trebuie să se întoarcă la aceeași masă de lucru cu cei pe care acum îi abordează într-o manieră destul de neprietenoasă şi ar putea să se trezească că sta singur la masă, că nu mai vrea nimeni să stea lângă el”, a declarat Dodon.

Amintim că pe data de 26 septembrie, președintele țării a ținut un dinscurs în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU în locul premierului Maia Sandu. Lidera PAS a declarat anterior că Dodon va merge la ONU, deoarece ea ar fi fost ocupată cu alte treburi în țară. În SUA, șeful statului a vorbit despre neutralitatea Moldovei, statutul limbei ruse în Republica Moldova, dar și despre sutele de etnii care ar locui în țara noastră.

loading...

Comments are closed.